NBBU: Schaf terugwerkende kracht transitievergoeding af

NBBU: Schaf terugwerkende kracht transitievergoeding af


Enkele weken geleden kondigde minister Asscher een verzachtende overgangsregeling af voor de transitievergoeding. In de praktijk blijkt dat deze overgangsregeling onvoldoende is. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) pleit daarom voor een versoepeling van de overgangsregeling.


OVERGANGSPERIODE

Ons standpunt is: Schaf de terugwerkende kracht in de regeling van de transitievergoeding in z’n geheel af. Daarmee creëer je voor werkgevers een overgangsperiode waarin zij reserves kunnen gaan opbouwen om de transitievergoeding uit te keren. Met als bijeffect werkzekerheid voor de tijdelijke krachten wiens contracten rondom 1 juli verlengd moeten worden.


UITZONDERING UITZENDBRANCHE

Doel van de transitievergoeding is de werkzoekende in staat stellen de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. Wat dat betreft is het wrang dat bij uitstek uitzendondernemingen, die er juíst belang bij hebben mensen naar werk te bemiddelen, zelf te maken krijgen met de transitievergoeding. Wij vinden daarom dat de transitievergoeding niet zou moeten gelden voor de intermediairs op de arbeidsmarkt.

Bron: https://www.nbbu.nl/nieuwsbericht/oproep-nbbu-schaf-terugwerkende-kracht-transitievergoeding-af

Meer nieuws

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.